[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه::
آرشیو اخبار وب دا::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
کرونا ویروس::
جوانی جمعیت::
::
جوانی جمعیت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان: حق فنی، هزینه‌ای در قبال پذیرش مسئولیت مدنی دکتر داروساز است ::
 | تاریخ ارسال: 1402/3/4 | 

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان:
حق فنی، هزینه‌ای در قبال پذیرش مسئولیت مدنی دکتر داروساز است

دکتر علیرضا حقیقت، معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، گفت: بر اساس معیارهای پذیرفته شده در اغلب کشورهای دنیا از جمله ایران، حق فنی، حق پذیرش مسئولیت مدنی دکتر داروساز (مسئول فنی) در داروخانه است.


دکتر حقیقت صبح امروز در گفتگو با پایگاه خبری وبدا-زنجان، اظهار کرد: نمی‌توان یک موسسه پزشکی مثل داروخانه را ملزم به داشتن مسئول فنی و تقبل مسئولیت مدنی خدمات ارائه شده، نمود اما منابع تامین هزینه‌های مرتبط با آن را نادیده گرفت.

وی مهر و امضای دکتر داروساز روی نسخه را ضامن صحت داروی پیچیده شده و گواه مسئولیت او در قبال سلامت بیماران عنوان کرد و افزود: درآمد حاصل از حق فنی داروخانه در اغلب داروخانه‌های کشور معادل حقوق مسئول فنی داروساز است.

معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اهمیت نقش داروسازان در سلامت جامعه، خاطرنشان کرد: داروسازان با کار در داروخانه‌ها به عنوان ویترین جامعه پزشکی، در دسترس‌ترین قشر جامعه‌ی پزشکی هستند که مردم بدون هیچ واسطه‌ای می‌توانند در هر زمان از مشاوره و خدمات حرفه‌ای آنان بهره‌مند شوند.

وی اخذ حق مسئولیت فنی را از سه جنبه قانونی، عقلی و اقتصادی قابل بررسی دانست و گفت: از بعد قانونی، همین بس که همه دولت‌ها در قریب به ۳۰ سال اخیر بدون استثنا با استناد به مواد قانونی متعدد هر ساله آن را تعیین و ابلاغ کرده‌اند.

دکتر حقیقت افزود: از نظر توجیه عقلی با یک مثال ساده می‌توان دریافت که دارو با همه کالاهای دیگر فرق دارد زیرا در همه جای دنیا هر خریداری می‌تواند هر کالایی را به اختیار خود با یک سبد از فروشگاه خریداری کند ولی در هیچ کجای دنیا یک بیمار نمی‌تواند نسخه خود را بین قفسه‌های داروخانه پیدا کند چراکه نسخه‌پیچی و ارائه دستور مصرف به بیمار نیازمند دانش و مهارت است و هزینه آن، جدا از قیمت دارو تحت عنوان تعرفه خدمات فنی اخذ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخش دیگر که مهم‌تر است حق مسئولیت دکتر داروساز است که با مهر و امضا کردن نسخه، مسئولیت مدنیِ هرگونه اشتباه احتمالی در هنگام نسخه‌پیچی یا ایراد دارو ناشی از سهل‌انگاری در مورد خرید یا نگهداری را بر عهده می‌گیرد.

معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در خصوص بعد اقتصادی اخذ حق مسئولیت فنی در داروخانه‌ها، اظهار کرد: هر فروشگاهی پول کالا را به صورت نقدی از خریدار دریافت می‌کند اما یک داروخانه حدود ۷۰درصد قیمت یک نسخه بیمه‌ای را در خوشبینانه‌ترین حالت بعد از ۶ماه دریافت می‌کند و منصفانه نیست که انگیزه داروخانه از دریافت حق مسئولیت فنی را سودجویی بدانیم.

وی با بیان اینکه هزینه کل نسخه شامل هزینه‌های دارو به علاوه هزینه‌های خدمات حرفه‌ای است، گفت: خدمات حرفه‌ای شامل خدمات متعددی است که داروساز در هربار ویزیت به بیمار ارائه می‌دهد و دربرگیرنده بسیاری از خدماتی است که ممکن است مراجعه‌کنندگان از انجام آن توسط داروساز مسئول فنی قبل و بعد از آماده کردن نسخه بی‌خبر باشند.

دکتر حقیقت، بررسی و خواندن نسخه، بررسی و تشخیص تداخلات دارویی احتمالی، هشدار در مورد عوارض جانبی احتمالی و بررسی آلرژی‌های احتمالی را از جمله خدمات حرفه‌ای داروساز عنوان کرد و افزود: آماده کردن نسخه، بررسی صحت و سلامت داروها، آموزش بهترین راه مصرف داروها، پاسخ به سوالات یا نگرانی‌های مراجعه‌کنندگان در مورد داروها و عوارض جانبی آنها، نوشتن اطلاعات بر روی داروها و تماس با پزشک معالج در صورت نیاز از دیگر خدمات قابل ذکر است.

وی داروساز را جزء جدانشدنی زنجیره درمان، معرفی و اظهار کرد: فعالیت داروساز یک فعالیت درمانی محسوب می‌شود و از نظر سازمان جهانی بهداشت، وظایف داروساز مسئول فنی شامل نظارت بر نسخه پزشک قبل از تحویل دارو، مشاوره با پزشک در صورت نیاز، نظارت بر بسته‌بندی مجدد دارو و شرایط بهداشتی، ساخت داروهای ترکیبی به صورت علمی، نظارت بر فرآیند نسخه‌پیچی و ارائه دستور صحیح مصرف دارو به بیمار، عرضه داروهای بدون نسخه (OTC)، بیان هشدارها، عوارض جانبی و تداخلات احتمالی در رابطه با مصرف داروها، نظارت بر شرایط نگهداری داروها، نظارت بر تامین به موقع داروها و تهیه دارو و فرآورده‌های بهداشتی از منابع مطمئن می‌باشد.   

خبرنگار: سودابه باقری
کلیدواژه ها: دانشگاه علوم پزشکی زنجان | وبدا زنجان | حق فنی | داروخانه | مسئولیت مدنی |
دفعات مشاهده: 57 بار   |   دفعات چاپ: 0 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

مطالب مشابه