[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه::
آرشیو اخبار وب دا::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
کرونا ویروس::
جوانی جمعیت::
::
جوانی جمعیت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: عادت های غذایی نامناسب می تواند به فرد روزه دار آسیب وارد کند ::
 | تاریخ ارسال: 1402/1/3 | 


 فوق تخصص تغذیه در گفتگو با وبدا؛
عادت های غذایی نامناسب می تواند به فرد روزه دار آسیب وارد کند
متخصص تغذیه با بیان اینکه ایام روزه‌داری به عنوان فرصتی برای ارتقاء سلامتی است تاکیدکرد:عادت های غذایی نامناسب می تواند به فرد روزه دار آسیب وارد کند.


دکتر سیده ندا موسوی در گفتگو با وبدا زنجان اظهار کرد: عادت های غذایی می تواند به فرد روزه دار آسیب وارد کند به عنوان مثال حذف وعده ها، نخوردن سحری، مصرف آب ناکافی در این دوره، مصرف چای فراوان ، خواب ناکافی و مصرف فست فود ها و مواد غذایی که خیلی چرب شیرین و شور هستند اینها جزو مواردی هستند که می‌تواند به فرد روزه دار آسیب وارد کند و به جای اینکه ما از روزه‌داری به عنوان فرصتی برای ارتقای سلامتی استفاده کنیم ولی با تغذیه نامناسب ضربه به سیستم بدنی و سلامتی خودمان وارد می کنیم.

دکتر موسوی با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای کاهش وزن است افزود: اما نکته‌ای که باید توجه شود این است که هر چقدر میزان دریافت غذا یعنی تعداد وعده های غذایی کاهش پیدا کند سوخت و ساز بدن نیز کاهش پیدا می‌کند یعنی بدن سعی می‌کند وقتی که تعداد وعده های غذایی کم می‌شود، کوچکترین مواد غذایی دریافتی را تبدیل به چربی بکند به خاطر اینکه قرار است دوره های گرسنگی طولانی مدتی داشته باشد و این را تبدیل به چربی می کند تا به عنوان ذخیره در مواقع مورد نیاز مورد استفاده قرار بدهد.

وی درادامه توصیه کرد:  برای اینکه از این ماه مبارک رمضان روشی برای کاهش وزن استفاده کنید توصیه می شود به هیچ عنوان تعداد وعده های غذایی را کاهش ندهید یعنی وعده افطاربا فاصله  یک یا دو ساعت با وعده شام صرف ‌شود و حتما وعده سحری میل شود.

فوق تخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود:  نکته مهم  این است که دو تا سه هفته بعد از روزه‌داری فعالیت غده تیروئید کم کار میشود یعنی تیروئید ترشح هورمون هایی که مربوط به متابولیسم بدن را برعهده دارند و با کاهش ترشح هورمون های تیروئیدی، متابولیسم بدن هم کاهش پیدا می‌کند که این به خاطر شرایط روزه داری در بدن اتفاق می‌افتد.

وی گفت:  بعد ازسه هفته مجدداً ترشح هورمون ها به حالت طبیعی و عادی برمی گردد و متابولیسم نیز به حالت عادی برمیگردد به خاطر اینکه خیلی از افراد وقتی میخواهند کاهش وزن را تجربه کنند تا سه هفته ممکن است کاهش وزن را روی ترازو نبینند اما بعد از این مدت  به خاطر برگشت وضعیت هورمون های تیروئیدی به وضعیت نرمال متابولیسم بدن هم به حالت عادی برمیگردد و روند کاهش وزن ادامه دار خواهد بود.


 
کلیدواژه ها: ماه رمضان | وبدا زنجان | دانشگاه علوم پزشکی زنجان | روزه داری | تغذیه |
دفعات مشاهده: 168 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

مطالب مشابه