درصورت بروز مسمومیت پیش از رسیدن به مراکز درمانی چه باید بکنیم ؟
| تاریخ ارسال: 1401/12/27 |
درصورت بروز مسمومیت پیش از رسیدن به مراکز درمانی چه باید بکنیم ؟
بعضی از مواد شدیداً کشنده اند و یا اینکه علائمی دارند که باید حتماً در یک مرکز اورژانس درمان شوند پزشک اورژانس تنها فردی است که می تواند تعیین کند درمان اضافهتر نیاز است یا خیر؟
به گزارش وبدا زنجان؛ مسمومیت از راه تنفس مانند مسمومیت با مونوکسیدکربن، گاز چاه فاضلاب، گاز ناشی از اختلال مواد سفید کننده و جرم بر که در صورت بروز مسمومیت باید هرچه سریعتر فرد مسموم باید به هوای آزاد برده شود و از تنفس دود و گازهای تولید شده پرهیز کنیم و همچنین در و پنجره ها را باز کنید و اگر فرد مسموم نفس نمیکشد، تنفس مصنوعی را شروع کنید، سپس با آن تماس بگیرید.
و در صورت مسمومیت از راه پوست مانند مسمومیت با سموم آفت کش و مواد شیمیایی، اسید و قلیا، مواد شوینده لک بر، جرم بر ابتدا باید لباسها و پوشش آلوده را درآورید و پوست را با آب جاری به مدت ۱۰ دقیقه شستشو دهید ،پوست را با آب صابون بشویید و خوب آبکشی کنیدو سپس با اورژانس تماس بگیرید برخی از مواد بسیار قوی هستند و میتوانند سبب سوختگی پوست شوند.
در صورت مسمومیت از راه چشم مانند تماس با انواع گاز اسید و قلیا یا مواد شوینده سموم دفع آفات، مواد شیمیایی، مواد شوینده خانگی و گاز متصاعد شده از آنها، تماس چشمی اشتباه با برخی داروها و سموم که ابتدا باید چشم مصدوم را با آب جاری ولرم شستشو دهید روش انجام کار آن است که فرد زیر دوش آب حمام بایستد و جریان آب روی پیشانی ریخته و سپس به سمت هر دو چشم رفته هر دو چشم را شستشو دهد ،این عمل ۱۵ دقیقه باید ادامه داشته باشد فرد مصدوم باید در حین شستشوی چشم با آب جاری تا جای ممکن مرتباً چشم ها را مانند چشمک زدن باز و بسته کند اصراری به باز نگه داشته باشید، سپس با اورژانس تماس بگیرید بعضی از مواد بسیار قوی هستند و می توانند سبب بروز صدمات دائمی در چشم شود بقیه اقدامات باید در بخش اورژانس بیمارستان صورت گیرد.
مسمومیت از راه دهان مانند: مصرف اشتباه داروها و مواد قلیایی و اسیدی، ترکیبات نفتی، مواد روانگردان و مخدر، مواد شوینده خانگی، باتری دیسک یا مینیاتوری، سموم دفع آفات، شربت ترک اعتیاد متادون، اگر فرد مسموم نفس نمیکشد تنفس مصنوعی را شروع کنید و اگر فرد مسموم هوشیار است کنترل کنید آیا می تواند چیزی را ببلعد یا خیرو قبل از هماهنگ نمودن با مرکز کنترل مسمومیتها شماره تلفن ۱۹۰ مسموم را وادار به استفراغ نکنید در برخی موارد استفراغ سبب بروز صدمات بیشتر خواهد شد. نمونه ای از ترکیبی که فرد با آن مسموم شده است را همراه بیمار به بیمارستان ببرید . بعضی مواد شدیدآ آن کشنده اند ویا اینکه علائمی دارند که باید حتماً در یک مرکز اورژانس درمان شود بعضی از مواد درصورت خورده شدن شدیداًکشنده اند مقادیر بالای داروها خصوصاً در کودکان می توانند تهدید کننده سلامت باشند.
سیده سعیده موسوی
کلیدواژه ها: وبدا زنجان | دانشگاه علوم پزشکی زنجان | مسمومیت |