[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه::
آرشیو اخبار وب دا::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
کرونا ویروس::
جوانی جمعیت::
::
جوانی جمعیت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: ثبات در اخلاق و رفتار باعث عزت نفس فرزند می شود ::
 | تاریخ ارسال: 1401/11/10 | 

یک روانشناس:

ثبات در اخلاق و رفتار باعث عزت نفس فرزند می شود
یک روانشناس با تاکید بر اهمیت ثبات در رفتار والدین در فرزندپروری گفت: وقتی ثبات در اخلاق و رفتار والدین نباشدو کودک از نظر هوش هیجانی درست تربیت نشود، اعتماد به نفس و عزت نفس در آنها وجود نخواهد داشت.


ناهیدکلانتری در گفتگو با وبدا مرکز زنجان خاطر نشان کرد: فرزند پرروی بسیار سخت و دارای مسئولیت بسیار بالاست ولی اینگونه نیست که نتوانیم از عهده آن بربیاییم ولیکن داشتن دانش در این زمینه و مهارت بسیار حائز اهمتی است  و مهارت نیز با تکرار و تمرین بدست می آید.

وی با بیان اینکه برای داشتن مهارت، پشتکار نیاز است افزود: مهارت فرزندپروری علاوه بر اینکه دانش نیاز دارد باید بدانیم که چه قدر الگوی مناسبی برای فرزندانمان هستیم این خیلی مهم است.ما می گوئیم صدای اعمال ما بلندتر ازگفتار ماست، یعنی کودکان از رفتار ما بیشتر یاد می گیرند تا اینکه ما به کودکان بگوئیم این کار غلط است و این کار درست است.

این روانشناس با تاکید بر اینکه  فرزندپروری در بستر خانواده امکان پذیر است و خانواده در عین حال که کوچکترین نهاد است تاثیر گذارترین نهاد تربیت فرزند نیز محسوب می شودتصریح کرد: نتیجه داشتن خانواده سالم، فرزند سالم است، خانواده مهم ترین الگو برای تربیت می باشد، ولی مربی، معلم و محیط  نیز در تربیت فرزند کم تاثیر نیست و در این میان بازیهای کامپیوتری نیزبه صورت موقت تأثیرگذار است ولی ما نباید نگران این موضوع باشیم، زمانیکه تأثیرخانواده بیشتر باشد تأثیرات بقیه عوامل به مرور کم رنگ تر می شود.

کلانتری با تاکید بر اینکه رفتار پدر و مادر به عنوان الگو بالاخص مادر به عنوان مراقب اصلی در تربیت فرزند بسیار تأثیرگذار است ابراز داشت: نوجوانان بیشتر از دوستانشان الگو برمی دارند دوران نوجوانی دورانیست که کودکان تقریبا هویت یابی میکنند و قرار است که از خانواده کم کم جداشوند تاثیر همسالان در نوجوانی بسیار زیاد است و بخشی از دوره نوجوانی محسوب می شود نوجوانان اگر با همسالان خود ارتباط برقرار نکنند هویت یابی و استقلال در آنها صورت نمی گیرد و والدین در این زمینه نمی توانند نوجوانان را کنترل کنند.
 
وی اظهار کرد: در دنیای امروز که فضای مجازی بسیار گسترده شده و ما قدرت  کنترل آن را نداریم ولی می توانیم این فضا را برای خودمان و فرزندمان مدیریت کنیم هر چه قدر دانش والدین  در این زمینه بیشتر باشد و رابطه با نوجوانان بهتر باشد می توانند فضای مجازی رابهترمدیریت کنند.

این روان درمانگر در ادامه گفت: ما می گوئیم که نوجوانی باید از کودکی شروع شود یعنی اگر پدر و مادر در دوران کودکی با فرزند خود بهتر رابطه داشته باشند در دوران نوجوانی کودکان بیشتر متمایل به خانواده می شوند تا دوستانشان، هرچه قدر فرزند را درک کنیم، هر چه قدر دنیای فرزندمان را بشناسیم وبتوانیم خودمان را جای آنها قرار دهیم و از دید آنها نگاه کنیم، این باعث می شود که بتوانیم ارتباط مناسب با فرزندانمان برقرار کنیم .

وی با بیان اینکه هرخانواده با توجه به فرهنگ، سواد، ارتباطات و ... متفاوت است و باید برای هر خانواده متناسب با این موارد قانون تعریف شده باشد و اگر فرزند از کودکی با قوانین آشنا باشد مطمئنا در دوران نوجوانی میتوانیم بیشتر نظارت کنیم تصریح کرد: کنترل در دوران نوجوانی اصلاً کار درستی نیست، باید حتما نظارت داشته باشیم، خصوصاً در دوران نوجوانی و همانطور که می دانیم بیشتر رفتار ما به صورت اکتسابی است، اگر پدر و مادر رابطه صمیمی داشته باشند و رفتاری همراه با اعتماد، صداقت، احترام، با هم برقرار کنند بچه ها هم یاد میگیرند.
 
این روانشناس تاکید کرد: آنچه که والدین باید اهمیت بدهند  توجه و پذیرش بی قید و شرط کودکان و نوجوانان است یعنی ما آنها را آنگونه که هستند قبول داشته باشیم این به این معنا نیست که خصلتهای خوب را در آنها ارتقاء ندهیم بلکه آنها را همانطور که از لحاظ فیزیکی، هوش و رفتار هستند قبول کنیم با این شیوه بچه ها یاد می گیرند شرطی بزرگ نشوند.

وی  ثبات در رفتاروالدین را در امر فرزند پروری مهم دانست و افزود: خانواده هایی که در آنها والدین ثبات اخلاق و رفتار ندارند کودک از نظر هوش هیجانی درست تربیت نخواهد شد در عین حال  کودکان نیز اعتماد به نفس و عزت نفس بسیار پایینی خواهند داشت.و نمی دانند در مواقع مختلف چه رفتاری انجام دهند اصلا رفتار مطلوب را نمی شناسند ودچار تضاد می شوند.

کلانتری در ادامه افزود: بسیاری از والدین به فرزند خود می گویند که اگر این کار را انجام بدهی من دوستت دارم با این عمل کودکان شرطی بزرگ  می شوند و نمی توانند در اجتماع نیز شخصیت مناسب برای آنها شکل بگیرد و شهامت نه گفتن ندارند در مقابل بسیار یاز  آسیب ها قرار می گیرند.اگر ما موبایل را از دست کودک می گیریم ولی خودمان همواره موبایل به دست هستیم کودک دچار تضاد می شود و اینکه باید یک جایگزینی به او بدهیم ما باید به کودک وقت بگذاریم هر چه قدر کودک و نوجوان دستش خالی باشد وقتش به بطالت و هرز خواهد گذشت  پس باید این زمان را برای کودک پر کنیم.

وی گفت: در تحقیقات جدید  می خواهند دوران کودکی را افزایش دهند می گویند هر چه قدر دوران کودکی طولانی تر باشد همان قدر از سلامت روان برخوردار هستند وو متاسفانه ما این دوران را با کلاسهای مختلف در طول روز از کودک می گیریم .
 
سیده سعیده موسوی
کلیدواژه ها: دانشگاه علوم پزشکی زنجان | وبدا زنجان | فرزند پروری | تربیت |
دفعات مشاهده: 99 بار   |   دفعات چاپ: 4 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

مطالب مشابه