[صفحه اصلی ]    
بخش‌های اصلی
معرفی روابط عمومی دانشگاه::
آرشیو اخبار وب دا::
اطلاعیه::
اطلاع رسانی::
فرهنگ سلامت::
سلامت و رسانه::
هفته سلامت::
پرسش شما-_ پاسخ ما::
کرونا ویروس::
جوانی جمعیت::
::
جوانی جمعیت
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پیوند های مرتبط

پایگاه خبری- اطلاع رسانی وب دا 

وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی

خبرگزاری های جمهوری اسلامی ایران

روزنامه ها و نشریات محلی

,سایت و وبلاگ های روابط عمومی

بانک صادرات

انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی در زنجان

انجمن خیریه حمایت از بیمارانمبتلابه سرطان استان زنجان

جمعیت حمایت از بیماران ام اس استان زنجان

انجمن خیریه حمایت از سلامت روان استان زنجان

موسسه خیریه امدادگران عاشورا زنجان

کتابخانه مجازی پزشکی

..
اخبار وزارت بهداشت
..
:: بی توجهی به علم مزاج شناسی منشا بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات است ::
 | تاریخ ارسال: 1401/11/10 | 
مزاج شناسی/ بخش اول
یک کارشناس تغذیه

بی توجهی به علم مزاج شناسی منشا بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات است
کارشناس تغذیه بیمارستان الغدیر ابهر گفت: از دیدگاه بسیاری از متخصصان طب سنتی، یکی از مشکلات اصلی حوزه بهداشت و سلامت کشور، بی توجهی به علم مزاج شناسی به عنوان منشأ بسیاری از بیماری‌ها و اختلالات است.


زهرا محمدی در گفتگو با پایگاه خبری وبدا- زنجان با بیان اینکه شناخت مزاج هر فرد می‌تواند نقش موثری در نحوه تغذیه مناسب او داشته باشد، گفت: مزاج‌شناسی، علم گسترده‌ای است که کاربردهای جالبی برای تشخیص مشخصات فیزیکی و روحی هر فرد دارد و در تشخیص انواع بیماری‌ها و درمان آن‌ها بسیار کارآمد است.

وی در ادامه افزود: هر غذایی که می‌خوریم، تأثیرات مهمی بر تمامی اعضای بدن ما می‌گذارد. با شناسایی مزاج خود می‌توانیم از خوردن غذاهایی که برای ما مشکل‌ساز می‌شوند، پرهیز کنیم و بالعکس، غذاهایی که برای ما مفید هستند و به ذخیره‌سازی بیشتر انرژی کمک می‌کنند را بشناسیم. بین تمامی فاکتورهای سبک زندگی، رژیم غذایی به مراتب مؤثرترین و ساده‌ترین عاملی است که می‌تواند به طور کامل تحت کنترل فرد باشد.

این کارشناس تغذیه گفت: در حالت کلی، دو نوع مزاج داریم که در مفهوم با یکدیگر متفاوت هستند، مزاج ذاتی ، مزاج ناشی از بیماری و در علم مزاج شناسی، تمامی مواد غذایی با توجه به اینکه گرم، سرد، تر یا خشک هستند، طبقه‌بندی می‌شوند.

محمدی با بیان اینکه این طبقه‌بندی غذاها، به مزاج‌های مختلف و تأثیراتی که هر یک از این مزاج‌ها بر روی خلق و خو و شرایط فیزیکی فرد می‌گذارد، مرتبط است، تصریح کرد: برای مثال شیر، گرم و تر است. مرغ، گرم و خشک است.

وی خاطرنشان کرد: اگر مواد غذایی که منطبق بر مزاج شخص است، بیش از حد مصرف شود، می‌تواند بر سلامت شخص تأثیر منفی بگذارد، برای مثال مزاج فرد سرد است و بیشتر، مواد سرد مصرف کند و بالعکس.

این کارشناس چهار مزاج اصلی را برشمرد و افزود مزاج ها گرم و خشک(صفراوی) -گرم و تر(دموی)، سرد و تر(بلغمی) و سرد و خشک (سوداوی) هستند.

کارشناس تغذیه گفت: افراد با مزاج گرم و خشک،(صفراوی) از نظر اسکلت بدنی، مفاصل درشت و محکمی دارند. دارای پوست خشک، موهایی زبر، کم‌پشت و چشمانی درشت هستند. آن‌ها افرادی زیرک، سخاوتمند، رک گو، عاطفی، با حافظه قوی و اشتهای خوب هستند و زود عصبانی شده و از این شاخه به آن شاخه می‌پرند. آن‌ها از نظر فعالیت فیزیکی بسیار فعال و از نظر فعالیت‌های ذهنی بسیار دقیق و منظم هستند. این افراد شرایط گرم و خشک را تحمل نمی‌کنند و ۵ تا ۶ ساعت خواب روزانه برای آن‌ها کافی است. افراد با این مزاج باید در روز، سه وعده غذا با حجم متوسط مصرف کنند.

وی خاطرنشان کرد: افراد دارای مزاج گرم و تر دارای بدن تنومند و پرگوشت، استخوان‌بندی درشت و عضلانی، پوست نرم و متعادل هستند. بدن آن‌ها گرم و رنگ پوست آن‌ها مایل به قرمز است. دارای موهای ضخیم، پرپشت و چرب هستند و مویرگ‌های آن‌ها برجسته به نظر می‌آید. این افراد، شخصیتی متقاعدکننده، دوستانه، منعطف، بذله‌گو، خیالباف، عاطفی، شاد، جسورانه، هیجان زده و نگران دارند. همچنین حافظه و استقامت فیزیکی خوبی دارند و از نظر فعالیت بدنی فعال هستند. افراد با مزاج گرم و تر، تحمل شرایط گرم و مرطوب را نداشته و خواب آن‌ها عمیق است. خانم‌ها با این مزاج، قاعدگی‌های دردناکی را تجربه می‌کنند. افراد با این مزاج باید در روز، دو وعده غذا با حجم متوسط یا بزرگ مصرف کنند.


خبرنگار: سمیه رسولی
 
کلیدواژه ها: مزاج شناسی | وبدا مرکز زنجان | دانشگاه علوم پزشکی زنجان | طب سنتی | علم تغذیه |
دفعات مشاهده: 277 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر

CAPTCHA
   
سایر مطالب این بخش سایر مطالب این بخش نسخه قابل چاپ نسخه قابل چاپ ارسال به دوستان ارسال به دوستان

مطالب مشابه